Nieuws

Jacco Eltingh wil toe naar acht Nederlandse tennissers in top 100

Jacco Eltingh (links) met voormalige dubbelpartner Paul Haarhuis.
Als het aan Epenaar Jacco Eltingh ligt, staan over tien tot twaalf jaar acht Nederlandse tennissers (mannen en vrouwen) in de top 100 van de wereld. Het is een van de ambities van de oud-dubbelspecialist, die op 1 juni bij de tennisbond is begonnen als technisch directeur. © ANP
EPE - Als het aan Epenaar Jacco Eltingh ligt, staan over tien tot twaalf jaar acht Nederlandse tennissers (mannen en vrouwen) in de top 100 van de wereld. Het is een van de ambities van de oud-dubbelspecialist, die op 1 juni bij de tennisbond is begonnen als technisch directeur.
Eltingh weet dat de weg daar naartoe een lange is. 'We moeten toe naar een strenger model, dat nog meer de topsportgedachte uitstraalt', aldus de 47-jarige Epenaar, die dinsdag zijn plannen als directeur uitlegde in De Haag. Daar speelt het Nederlandse Daviscupteam het komend weekeinde tegen Tsjechië voor een plek in de wereldgroep.
Robin Haase is al een tijd lang de enige tennisser in de top honderd. Bij de vrouwen staat Kiki Bertens daarbij. Richèl Hogenkamp uit Doetinchem bivakkeert de laatste tijd rond de 100e plaats op de wereldranglijst.
Hoewel Eltingh pas op 1 oktober fulltime in dienst treedt, is hij nu al veel tijd kwijt aan zijn functie. 'Als we dingen blijven doen zoals we gedaan hebben en wachten tot ze vanzelf anders of beter gaan, dan is dat de definitie van stupiditeit.'
Reageren op dit bericht? Mail de redactie.