Nieuws

Topgolfer Ernie Els niet naar Spijk vanwege Irma

SPIJK GEM LINGEWAAL - Ernie Els start donderdag niet tijdens het KLM Open op The Dutch in Spijk
De in Florida woonachtige golfer uit Zuid-Afrika heeft besloten bij vrienden en familie te blijven in het door de orkaan Irma getroffen gebied. Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, was een van de publiekslievelingen die deze week zouden starten op The Dutch.
'Het is met grote spijt dat ik de keuze heb moeten maken om me terug te trekken uit het KLM Open deze week', laat Els weten. 'Ik keek er enorm naar uit om voor het eerst sinds lange tijd af te slaan in dit historische toernooi, maar soms heeft moeder natuur andere plannen', zegt Els. 

'Extreem spijtig'

KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter betreurt de afzegging: 'Het is extreem spijtig dat Ernie Els er dit jaar niet bij kan zijn. We hebben echter alle begrip voor zijn keuze en hopen met hem dat de schade na de orkaan mee zal vallen en dat iedereen veilig is.'
Titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten start wel in het KLM Open 2017. Hij heeft concurrentie van topspelers als Padraig Harrington, Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl