Nieuws

Onderzoek naar miljoenenfraude in zorginstelling

ARNHEM - In de inmiddels opgeheven zorginstelling Zorg en Ondersteuning is voor vermoedelijk miljoenen aan zorgfraude gepleegd. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) woensdag.
Uit onderzoek van het FD blijkt dat het alleen al in 2015 zou gaan om een bedrag dat kan oplopen tot 1,3 miljoen euro aan zorg die wel werd gedeclareerd, maar nooit geleverd.
Zorg en Ondersteuning leverde van 2011 tot eind vorig jaar zorg aan ongeveer 70 jongeren met een lichte verstandelijke beperking of een psychiatrische achtergrond. Een groot deel van de zorg aan die cliënten werd door gemeenten en zorgverzekeraars betaald vanuit het persoonsgebonden budget. Van de uiteindelijke zorg zou echter weinig tot niets zijn terechtgekomen.
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis doet onderzoek naar de fraude. Ook de gemeente Ermelo heeft volgens het FD opdracht gegeven de gang van zaken te onderzoeken.
Volgens de krant wordt er ook fraudeonderzoek gedaan naar de nog actieve instellingen AZ Zorgverlening en SuccesZorg. Die twee eenmanszaken zijn van een oud-bestuurder en voormalig werknemer van Zorg en Ondersteuning.

Ben je tussen 2011 en eind 2016 cliënt geweest van Zorg en Ondersteuning, dan komen we graag met je in contact. Mail svp naar omroep@gld.nl

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl