Nieuws

Kleren uit, flippers aan: snorkelende boswachter zit volgeboekt

De snorkelexcursies in natuurgebied de Gelderse Poort zitten vol. De eerste twee zijn achter de rug, en die van 3 en 17 september bieden geen ruimte meer voor extra mensen. Het is een beperkt gezelschap per keer dat mag ronddobberen in het beschermde natuurgebied ten oosten van Nijmegen. © Omroep Gelderland
MILLINGEN AAN DE RIJN - De snorkelexcursies in natuurgebied de Gelderse Poort zitten vol. De eerste twee zijn achter de rug, en die van 3 en 17 september bieden geen ruimte meer voor extra mensen. Het is een beperkt gezelschap per keer dat mag ronddobberen in het beschermde natuurgebied ten oosten van Nijmegen.
Hij is de eerste boswachter in Nederland die het doet: kleren uit, flippers aan. Boswachter Thijmen van Heerde neemt met plezier nieuwsgierigen mee het water in om te genieten van die kwetsbare, en dus normaal niet toegankelijke, wonderlijke onderwaterwereld.

Lekker rustig ook onder water

'Het is voor mensen heel normaal om te gaan snorkelen in het buitenland, want daar is de temperatuur veel lekkerder. Maar met een wetsuit is het in Nederland ook goed uit te houden', vertelt Van Heerde.
Deelnemers aan de excursies reageren enthousiast. Ze verbazen zich over het heldere water en de pracht die onder het oppervlak schuil gaat. 'Lekker rustig ook zo onder water', verzucht één van hen.
Snorkelende boswachter zit volgeboekt

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!