Nieuws

Ravage na ongeval Zaltbommel, overal brokstukken op de weg

Op de Steenweg in Zaltbommel was het dinsdagochtend een grote ravage. Meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing, er lagen overal brokstukken op de weg. © Bart Meesters
ZALTBOMMEL - Op de Steenweg in Zaltbommel was het dinsdagochtend een grote ravage. Meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing, er lagen overal brokstukken op de weg.
Omdat de weg bezaaid lag met auto-onderdelen had het verkeer enige tijd last van het ongeval. Er zou een persoon gewond zijn geraakt. Een van de auto's verloor een wielas. Ook werd een verkeersbord uit de grond gereden. 

Op de bon geslingerd

De weg was in de richting van Zaltbommel enige tijd helemaal dicht. De andere kant op was één rijstrook gesloten. Het verkeer werd omgeleid, maar niet alle automobilisten hadden daar even veel zin in. Wie de omleiding negeerde en door de middenberm ging, werd door aanwezige agenten op de bon geslingerd.
Volgens ooggetuigen gebeurde het ongeluk toen één bestuurder vanaf de A2 zonder stoppen over de kruising reed. Twee andere auto's klapten daar bovenop. Van de voertuigen is weinig meer over.

'Schandelijk'

Peter Rehwinkel, de burgemeester van Zaltbommel, heeft op Twitter zijn ongenoegen uitgesproken over de aanrijding. 'Schandelijk om van de politie te vernemen dat mensen door de afzetting zijn gereden', schrijft hij. 
De eerste burger van Zaltbommel zegt tegen Omroep Gelderland dat hij zelf in de file stond na het ongeluk. 'Ik heb begrepen dat er zestien bekeuringen zijn uitgedeeld. Mensen reden door de berm, anderen keerden om. Levensgevaarlijk.'