Nieuws

'Hij is gek jongen! Schiet de banden lek!'; video politieachtervolging duikt op

Op de website Dumpert is een filmpje verschenen van de achtervolging donderdag in Beekbergen. Op de video is te zien hoe de politie een gestolen auto achtervolgt door een bos. Ook zijn zes schoten te horen. © Pim Velthuizen
BEEKBERGEN - Op de website Dumpert is een filmpje verschenen van de achtervolging donderdag in Beekbergen. Op de video is te zien hoe de politie een gestolen auto achtervolgt door een bos. Ook zijn zes schoten te horen.
'Hij is gek jongen!', klinkt het in de auto van waaruit wordt gefilmd. 'We gaan toch gericht schieten of niet? Schiet de banden lek!'

Alleen voor intern gebruik

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het om de achtervolging in Beekbergen gaat. De beelden zijn gemaakt door een medewerker van de marechaussee, die ook bij de achtervolging betrokken was.  
De politie benadrukt dat de beelden alleen voor intern gebruik waren. 'De marechaussee die het filmpje heeft gemaakt heeft het niet op Dumpert gezet, maar het filmpje wel binnen de politie verspreid. We zoeken uit hoe het vervolgens toch op internet terecht is gekomen', aldus een verklaring.

Minderjarig meisje

Donderdagavond kreeg de politie rond 19.45 uur een melding dat de auto door een kentekenscanner was gesignaleerd. Daaruit bleek dat het voertuig afgelopen weekend was gestolen in Duitsland. 
Ook kwam er informatie binnen dat er mogelijk een Duits minderjarig meisje in de auto zou zitten. Zij was onlangs als vermist opgegeven door de Duitse instelling waar ze woont.
Tijdens de achtervolging tikte de politie de vluchtende auto licht aan, in een poging het voertuig tot stoppen te dwingen. Dat lukte niet en de bestuurder reed de auto vervolgens vast op een zandpad.

Waarschuwingsschoten

Toen de inzittenden te voet verder wilden vluchten zijn waarschuwingsschoten gelost door de politie, waarna ze zich overgaven en aangehouden werden. Het meisje is vrijdag teruggebracht naar de instelling.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!