Nieuws

Ravage na plofkraak Doetinchem; deel winkelcentrum dicht

DOETINCHEM - Bij winkelcentrum de Bongerd in Doetinchem is in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak geweest. De schade is enorm.
Tegen kwart over drie kreeg de politie de melding van de plofkraak. Wim Hageman van Omroep Gelderland is bij de Bongerd. 'Er klonk een enorme klap. Buurtbewoners zaten rechtop in bed', vertelt hij. 'Een minuut later volgde er weer een enorme klap.'
De schade aan de geldautomaat van Rabobank en de naastgelegen dierenwinkel is enorm. Ook verslaggever Marc Loeven is ter plaatse in Doetinchem. 'De hele gevel ligt uit de pui en delen van het plafond zijn omlaag gekomen'. De dieren in de dierenwinkel maken het naar omstandigheden goed. 
De politie laat weten dat de kluis van de automaat niet beschadigd is geraakt. Een deel van het winkelcentrum is dicht.
Luister hier het hele gesprek met Marc Loeven terug:
De omgeving van het winkelcentrum in de Doetinchemse wijk de Huet is afgezet en de politie doet onderzoek. Over een eventuele buit kan de politie niets zeggen. Er zijn werkploegen aanwezig om het puin rondom de pinautomaat op te ruimen.
Foto: Omroep Gelderland

Tips

Mensen die iets opvallends gezien hebben in de buurt wordt gevraagd dit door te geven aan de politie. Agenten hebben met omwonenden gesproken. Het lijkt erop dat er twee mannen op een scooter betrokken zijn geweest bij de plofkraak.
Kort na de explosies zouden zij zijn weggereden in de richting van de Plattenburgstraat en het centrum van Doetinchem. Ook zou er rond dat tijdstip een auto zijn weggereden over de Plattenburgstraat in de richting van de Kruidenlaan.
Foto: Joost Cremers

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!