Nieuws

Megastallen, moeten we die wel willen? Live debat op Radio Gelderland

ARNHEM - De brand in de varkenshouderij van Sebava bv. in Erichem, beter bekend als de Knorhof, heeft de discussie over de schaalvergroting in de varkenshouderij nieuw leven ingeblazen. Bij de brand kwamen alle 20.000 varkens om.
Eind vorige week, terwijl de brandweer nog aan het blussen was, ontstond er op social media een stevige discussie over megastallen. Zulke grote stallen, moeten we dat willen? Moet kwaliteit niet vóór kwantiteit gaan? Moeten we desnoods maar niet een beetje meer gaan betalen voor een lapje vlees? Of is schaalvergroting onontkoombaar voor varkenshouders als zij het hoofd boven water willen houden?
Op Radio Gelderland is vrijdag gediscussieerd met varkenshouder Johnny Bull uit Horssen (ook regiovoorzitter Rivierenland van de NVV), Joop de Jonge, raadslid van de Partij voor de Dieren in Buren en tegenstander van megastallen, en de toezichthoudende provincie in de persoon van gedeputeerde Jan Markink.
Bekijk hieronder de discussie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!