Nieuws

Transportbedrijf verdacht van gesjoemel met rijtijden

GENDT - Een transportbedrijf uit Gendt wordt ervan verdacht te sjoemelen met de rijtijden. Van het bedrijf dat ook een vestiging heeft in het Zuid-Hollandse Rhoon voldeden bij een controle 6 van de 25 trucks niet aan de eisen.
De politie controleerde afgelopen zaterdag in Rhoon en Gendt samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Rijksdienst voor Wegverkeer de tachografen op manipulatie. Tachografen leggen de rij- en rusttijden van de chauffeurs vast.
De politie zegt dat het transportbedrijf zijn tachografen zelf mag keuren, maar dat uit eerder onderzoek blijkt dat het bedrijf hiermee sjoemelt. Er worden volgens de politie minder rijtijden geregistreerd dan daadwerkelijk wordt gereden. Zodoende kan een vrachtwagenchauffeur meer uren maken dan wettelijk is toegestaan.
Het bedrijf wordt niet alleen ervan verdacht te werken met gemanipuleerde tachografen. De politie vermoedt dat het dit ook voor andere bedrijven doet. Verder onderzoeken agenten de herkomst van de apparatuur waarmee gefraudeerd is. Het vermoeden bestaat dat de tachografen in het buitenland worden gemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!