Nieuws

Apeldoorner die hulpdiensten hinderde op kermis langer vast

De 56-jarige Apeldoorner die zaterdag op de Tilburgse Kermis hulpdiensten zou hebben belemmerd, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank. © ANP/Rob Engelaar
ARNHEM - De 56-jarige Apeldoorner die zaterdag op de Tilburgse Kermis hulpdiensten zou hebben belemmerd, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank.
De hulpdiensten waren bezig een jongetje van 3 te redden. Die was klem komen te zitten in een kinderattractie. Hij raakte zwaargewond.
Een brandweerman die enkele metalen delen los wilde knippen, werd tegengehouden door een man en een vrouw. Volgens de politie wilden zij niet dat hij een hek kapot knipte.

Agent aangevallen

Een agent zag dat en haalde de twee weg. Het duo verzette zich en viel de agent aan. De agent moest door collega's worden ontzet. Hij raakte lichtgewond aan het gezicht. De Apeldoorner en de vrouw van 27 uit Borne werden opgesloten in een politiecel. De vrouw is vrijgelaten.
Volgens twee kermisvakbonden wilde de man alleen maar helpen; hij had een vergelijkbare kermisattractie. In een reactie stelde de politie dat de hulpdiensten de leiding hadden. Anderen moeten zich daar bij neerleggen, of ze nou wel of geen goede bedoelingen hebben.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!