Nieuws

Mestverwerker lapt regels aan zijn laars; 1,5 miljoen euro boete

Mestsappen die het riool inlopen, gebouwde gebouwen zonder vergunning, afwezige administratie en varkensmest dat over de grond loopt. Een mestverwerker in Ede heeft volgens de politie veel regels overtreden. Het boetebedrag staat inmiddels op 1,5 miljoen euro. © Politie Ede
EDE - Mestsappen die het riool inlopen, gebouwde gebouwen zonder vergunning, afwezige administratie en varkensmest dat over de grond loopt. Een mestverwerker in Ede heeft volgens de politie veel regels overtreden. Het boetebedrag staat inmiddels op 1,5 miljoen euro.
Het bedrijf en de eigenaar werden al langere tijd in de gaten gehouden. Volgens de politie is er tijdens een actiedag gecontroleerd door de brandweer, de omgevingsdienst, de gemeente en de politie.
'Iedereen moet zich aan bepaalde regels houden, maar daar dacht deze mestverwerker anders over. Het boetebedrag staat vooralsnog op 1.500.000 euro, terwijl het onderzoek nog loopt.' De boete is uitgedeeld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
Of er een aanhouding is verricht, kan de politie niet zeggen.