Sport

Trefzekere Matavz helpt Vitesse langs FC Emmen

© Vitesse
DRIEL - Vitesse heeft dinsdagmiddag in Driel een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist FC Emmen met 2-1 gewonnen. De nieuwe spits Tim Matavz scoorde beide Arnhemse goals.
De Sloveen was al na 5 minuten trefzeker na een steekpass van Charlie Colkett. Twintig minuten later scoorde hij weer na een voorzet van Mitchell van Bergen. Vlak voor rust maakte Cas Peters 2-1 voor FC Emmen.
Na rust bracht Matavz Colkett in stelling, maar de Chelsea-huurling schoot over. Lars ten Teije kreeg nog een kopkans, maar de teller bleef op twee staan voor Vitesse. Doelman Eloy Room voorkwam nog een gelijkspel door een hard schot van Mario Bilate weg te stompen.
Het is de eerste oefenzege van Vitesse in deze voorbereiding.
Opstelling Vitesse: Room; Lelieveld, Kashia, Van der Werff (63. Oude Kotte), Faye; Colkett, Ali (63. Calor), Foor (46. Bruns); Van Bergen, Matavz (63. Ten Teije), Linssen (46. Büttner)