Nieuws

Tot 3,5 jaar cel geëist voor aanslag op chalet

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot 3,5 jaar tegen drie mannen uit Gaanderen en Winterswijk. Ze worden ervan verdacht op 18 februari zwaar vuurwerk naar een chalet in Winterswijk te hebben gegooid. Hun is poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. © Willem Saris
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot 3,5 jaar tegen drie mannen uit Gaanderen en Winterswijk. Ze worden ervan verdacht op 18 februari zwaar vuurwerk naar een chalet in Winterswijk te hebben gegooid. Hun is poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.
De hoogste strafeis van 3,5 jaar was tegen een 34-jarige man uit Gaanderen, bij hem werden nepwapens en illegaal vuurwerk aangetroffen. Tegen een 31-jarige man uit Winterswijk is 3 jaar celstraf geëist en tegen een 20-jarige man uit Gaanderen 1,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De strafeis tegen de 20-jarige man uit Gaanderen is beduidend lager omdat hij naar de camping in Winterswijk is gereden, maar niet met vuurwerk heeft gegooid. 

Onderling conflict

De bewoner van het chalet bleef ongedeerd. Door de dikte van het raam ketste het explosief af.
De verdachten zouden volgens de officier van justitie nog geld van de bewoner tegoed hebben. De politie gaf eerder al aan dat er sprake is van een onderling conflict tussen de verdachten en de bewoner.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!