Nieuws

Brand Zaltbommel: nog onduidelijk wanneer bewoners terug mogen

De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag massaal uitgerukt voor een brand in een appartementencomplex in Zaltbommel. De brandweer heeft de bewoners van het appartementencomplex geëvacueerd. © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag massaal uitgerukt voor een brand in een appartementencomplex in Zaltbommel. De brandweer heeft de bewoners van het appartementencomplex geëvacueerd.
De brand was al snel onder controle, maar vanwege de rookontwikkeling ging de brandweer nog wel door met het in veiligheid brengen van de bewoners, veelal senioren. Die worden opgevangen in verzorgingshuis Grote Aak. Ook stonden er nog twee mensen, veilig, op het balkon. Of de mensen vanavond thuis kunnen slapen is nog niet bekend. Het complex wordt nu geventileerd.
Er zijn geen gewonden vallen. Volgens een medewerker van de Grote Aak is het gemoedelijk. 'Er zitten veertig tot vijftig man binnen. We hebben broodjes en koffie gehaald en niemand maakt zich zorgen.'
De brand is waarschijnlijk ontstaan door een brand in een vaatwasser of wasmachine. Volgens een medewerker van de woningcoöperatie heeft de brand gewoed in één appartement, maar is er bij de omliggende apparaten veel rook- en roetschade.