Nieuws

Knuffeldieven actief op meerdere plekken in onze provincie

Archieffoto
De vier Roemenen die vrijdagavond werden aangehouden voor het beroven van een oudere dame hebben mogelijk meer op hun kerfstok. De zogenoemde 'knuffeldieven' sloegen vrijdag, zo goed als zeker, ook toe in Velp en Oldenzaal. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
DUIVEN - De vier Roemenen die vrijdagavond werden aangehouden voor het beroven van een oudere dame hebben mogelijk meer op hun kerfstok. De zogenoemde 'knuffeldieven' sloegen vrijdag, zo goed als zeker, ook toe in Velp en Oldenzaal. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
Het viertal wist in Velp sieraden van een oudere vrouw te stelen door haar te knuffelen. Ze vroegen de vrouw eerst de weg en bedankten haar daarna uitbundig. Ze kreeg als 'dank' nepsieraden van de dieven. Ondertussen werden haar echte juwelen gestolen. 
De politie kwam de Roemenen wat later tegen op de A12 en kon het viertal aanhouden, drie mannen en een vrouw. De vrouw had de sieraden, die waren buitgemaakt in Velp, in haar lichaam verstopt. In de auto werden nog meer gouden nepsieraden gevonden die 'cadeau' werden gegeven aan behulpzame slachtoffers.

Straffen

De signalementen van eerdere pogingen tot sieradendiefstal, in Velp en Oldenzaal, kwamen overeen. De drie mannen zijn inmiddels vrijgelaten, de vrouw moest zich maandag melden in een snelrechtzitting. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!