Nieuws

NEC neemt Mart Dijkstra over van Sparta

NEC heeft zich versterkt met Mart Dijkstra van Sparta. Hij tekent een contract voor drie seizoenen voor de club uit Nijmegen.
NIJMEGEN - NEC heeft zich versterkt met Mart Dijkstra van Sparta. Hij tekent een contract voor drie seizoenen voor de club uit Nijmegen.
De 26-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen voor Sparta. Daarvoor kwam hij uit voor Cambuur Leeuwarden. Hij is afkomstig uit de jeugd van FC Groningen.

Op diverse posities inzetbaar

Dijkstra is linksbenig en kan ook linksback spelen of als linker centrale verdediger. Op die posities heeft NEC nog versterking nodig na het vertrek van Lorenzo Burnet naar Excelsior en André Fomitschow naar Hajduk Split. Als centrumverdediger is ook Ted van de Pavert in beeld. De voormalige aanvoerder van De Graafschap zou op huurbasis over kunnen komen van PEC Zwolle.

'Veel vertrouwen'

Dijkstra is blij met zijn transfer: 'Bij het eerste contact al was duidelijk dat de club mij er erg graag bij wilde hebben en dat geeft nu al veel vertrouwen. Dat vertrouwen wil ik graag terug gaan betalen door middel van promotie en een terugkeer naar de Eredivisie.'

'Ervaring en leiderschap'

Technisch directeur Remco Oversier over het aantrekken van Dijkstra:'Met Mart halen we een ervaren speler in huis, die bij Sparta afgelopen seizoen nagenoeg alles heeft gespeeld. Mart is een echte strijder, die op verschillende plekken op het middenveld, maar ook in de verdediging uit de voeten kan. Zijn ervaring, specifieke kwaliteiten en leiderschap kunnen we goed gebruiken in onze tocht naar de Eredivisie.'