Nieuws

Opnieuw meer bezoekers voor Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten hebben meer bezoekers getrokken dan ooit. Dat zegt de Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen, die verantwoordelijk is voor het jaarlijkse festijn. © Vierdaagsefeesten
NIJMEGEN - De Vierdaagsefeesten hebben meer bezoekers getrokken dan ooit. Dat zegt de Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen, die verantwoordelijk is voor het jaarlijkse festijn.
In totaal kwamen 1.525.000 mensen op de feesten af. Dat zijn er 20.000 meer dan vorig jaar. 'Het weer was prima en bezoekers geven aan steeds vaker zowel overdag als 's avonds naar de stad te komen', meldt de organisatie. 
De laatste dag, vrijdag, was ook meteen de drukste dag. Toen wisten 260.000 mensen de Waalstad te vinden.  

Leuke weetjes

De Stichting telde er lustig op los en verzamelde zo allerhande gegevens over haar bezoekers. Wie zijn zij, hoe vaak komen ze en waarvandaan? 
  • Van de bezoekers is gemiddeld 54 procent vrouw
  • De gemiddelde leeftijd is 31 jaar
  • Ongeveer de helft komt uit Nijmegen, 15 procent uit de omgeving en daarna volgen Utrecht en Brabant
  • Het overgrote deel (85 procent) bestaat uit trouwe bezoekers; ze bezochten de feesten al drie keer of vaker
'Happy together', zo beschrijft de organisatie haar feestgangers. Vrijwel iedereen komt samen met iemand richting Nijmegen, om daar op te gaan in het feestgedruis. Een kwart van de bezoekers komt als duo, daarnaast zijn viertallen populair. 
Zijn er ook verbeterpuntjes? Jazeker: volgend jaar zouden er best wat meer toiletten voor de dames mogen komen, het liefst niet al te duur.