Nieuws

Waarschuwingsschot na vechtpartij in Vaassen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een waarschuwingsschot gelost na een grote vechtpartij in Vaassen. © News United/Stefan Verkerk
VAASSEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een waarschuwingsschot gelost na een grote vechtpartij in Vaassen.
Na een feest in een zaal aan de Woestijnweg was volgens de politie kort na middernacht een vechtpartij ontstaan. Omdat er werd gezegd dat iemand een wapen had, gingen agenten er in kogelwerende vesten naartoe.
Al vrij snel zagen de agenten de man die een wapen zou hebben. Ze riepen dat de man moest blijven staan, maar hij zette het op een lopen.
Diverse agenten gingen achter hem aan. Omdat de man niet wilde stoppen, werd een waarschuwingsschot gelost. De man kon toen worden aangehouden. De 22-jarige uit Lelystad bleek geen wapen op zak te hebben. De politie doet onderzoek naar de vechtpartij. 

Bruiloftsfeest bij speeltuinvereniging

Vrijwilliger Gerrit Bosch bij speeltuinvereniging De Kouwenaar zegt dat er een bruiloftsfeest in het clubgebouw werd gehouden. Het gebouw was hiervoor verhuurd. Na afloop van het feest ontstond er ruzie op de weg, zegt Bosch. 'Vooral veel geschreeuw.'
De politie kwam volgens hem snel ter plaatse. Ze was massaal uitgerukt. Bosch zag dat er een auto werd doorzocht. Na zo'n 30 à 45 minuten was de rust teruggekeerd. Of de ruzie met het feest heeft te maken, weet hij niet. In het clubgebouw is in elk geval niets vernield, zegt Bosch.

Tweede vechtpartij

Donderdagavond was het ook al onrustig in Vaassen. Toen ontstond bij een horecazaak net buiten het centrum een vechtpartij.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!