Nieuws

NEC speelt gelijk in geheime oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

NEC heeft vrijdagmiddag in een geheime oefenwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-2 gelijkgespeeld. © Omroep Gelderland
UTRECHT - NEC heeft vrijdagmiddag in een geheime oefenwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-2 gelijkgespeeld.
Utrecht speelde met een combinatie van selectiespelers en voetballers van Jong FC Utrecht. Ook de van NEC overgenomen Dario Dumic was van de partij.
Dario Dumic. Foto: Omroep Gelderland
NEC was vanaf minuut één de dominante ploeg. De Nijmegenaren combineerden soepel, maar creëerden niet veel kansen. Na een kwartier kwam rechtsback Michael Heinloth naar binnen toe en met zijn linkervoet zorgde hij voor de openingstreffer.
NEC bleef de betere ploeg en Kevin Mayi miste na een goede aanval een kans. Vlak voor rust drong Utrecht meer aan en schoot Velanos tegen de binnenkant van de paal. Vlak voor rust profiteerde Venema van een fout achterin bij NEC. Na rust rommelde de net ingevallen Jay-Roy Grot de 1-2 binnen.
Ferdi Kadioglu was met een vrije trap dichtbij de 1-3. Maar via voormalig NEC-jeugdspeler Sylla Sow kwam Utrecht weer op gelijke hoogte. Hij passeerde aanvoerder Joshua Smits met een verraderlijk schot.
Daarna was de wedstrijd in evenwicht. Bij NEC maakte vooral Grot een sterke indruk, hij was nauwelijks af te stoppen.