Nieuws

Eibergse kinderen krijgen cadeautje

EIBERGEN - Natte kleding, voetjes vol met zand en lachende gezichtjes. De Eibergse kinderen vermaken zich opperbest in de speeltuin achter het Openluchttheater.
Boomstronken, klimtouwen, een waterpomp en zand, heel veel zand. De speeltuin is een paradijs voor de kleintjes. De speelplek achter het openluchttheater in Eibergen is eigenlijk gebouwd voor één dag. Maar omdat iedereen zo enthousiast is hebben de gemeente Berkelland en het Openluchttheater samen besloten om de speelplek open te houden tot de herfstvakantie. Vanaf zaterdag is de speelplaats officieel open.

Veiligheid voorop

Om dit mogelijk te maken zijn enkele aanpassingen gedaan. 'We hebben de plek officieel laten keuren en moesten wat kleine dingetjes aanpassen. We willen immers geen ongelukken', zegt Tobias Geerdink van de Tuinen van Geerdink. Het bedrijf legde de natuurlijke speeltuin onlangs aan.
Foto: Omroep Gelderland

Vrijwilligers letten op

De vrijwilligers van het theater houden een oogje in het zeil en zorgen dat de plek schoon blijft. Op warme dagen wil het openluchttheater een ranja-party organiseren. 'We vinden deze plek zo geweldig', zegt Raph Schouten van het Openluchttheater. 'Dat we eigenlijk willen kijken of we er wellicht een permanente plek van kunnen maken'.