Nieuws

Nieuw onderzoek naar aanvliegroutes Lelystad Airport boven Gelderland

Er komt nog een onderzoek naar de geplande nieuwe aanvliegroutes voor Lelystad Airport boven Gelderland en Overijssel. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vrijdag bekendgemaakt. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er komt nog een onderzoek naar de geplande nieuwe aanvliegroutes voor Lelystad Airport boven Gelderland en Overijssel. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vrijdag bekendgemaakt.
Beide provincies zijn bezorgd over de plannen en drongen aan op een second opinion. Dijksma neemt deze zorgen serieus, laat ze aan de Tweede Kamer weten. De provincie Gelderland laat weten hier blij mee te zijn.
De vliegroutes van en naar Lelystad Airport lopen voor een groot deel dwars over onze provincie. De nieuwe routes hebben onder meer gevolgen voor het parachutespringen bij vliegveld Teuge. De sprongen zijn een belangrijke inkomstenbron.

Zorgen over luchtsporten

Eerder maakte ook sportkoepel NOC*NSF in Arnhem zich zorgen over de gevolgen voor luchtsporten als valschermspringen en het zweefvliegen. De helft van de sprongen wordt gemaakt vanaf het vliegveld van Teuge.
Bureau Helios voert het onderzoek uit. Dat bureau kijkt ook naar alternatieve voorstellen die zijn gedaan door de recreatieve luchtvaart (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart).

Schiphol ontlasten

Vliegveld Airport Lelystad gaat in 2019 open en moet dan Schiphol ontlasten voor het vliegverkeer. Daarvoor moeten nieuwe vliegroutes worden gekozen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!