Nieuws

Pistoolmitrailleurs, shotgun en 130 kilo heroïne gevonden in bestelbus op A30

In geheime ruimtes in een bestelbus zijn 132 kilo heroïne en meerdere automatische vuurwapens ontdekt. Het busje werd gecontroleerd op de A30 ter hoogte van Lunteren. © Omroep Gelderland
LUNTEREN - In geheime ruimtes in een bestelbus zijn 132 kilo heroïne en meerdere automatische vuurwapens ontdekt. Het busje werd gecontroleerd op de A30 ter hoogte van Lunteren.
De wapens en drugs werden ontdekt op dinsdagochtend 11 juli, maar de politie komt er nu pas mee naar buiten in verband met het onderzoek. 
Behalve de heroïne werden twee pistoolmitrailleurs, acht handvuurwapens, een shotgun, een geluidsdemper en veel munitie ontdekt. 
Twee inzittenden van de bus zijn aangehouden. Het gaat om een 46-jarige Bulgaar en een 33-jarige Nederlander. Ze zitten vast op verdenking van verboden drugs- en wapenbezit. Na hun aanhouding mochten de mannen alleen contact hebben met hun advocaat.

'Wapens niet voor thuis aan de muur'

Vanwege het onderzoek kan de politie niet zeggen waarvoor of voor wie de drugs en wapens bedoeld waren. 'Maar het is duidelijk dat de wapens niet bedoeld zijn om bij iemand thuis aan de muur te hangen', aldus een politiewoordvoerder.
Volgens de woordvoerder zitten beide mannen 'zeker nog vast'.