Nieuws

3 jaar cel voor Apeldoorner die vrouw op Frostbrug doodreed

De man die vorig jaar op Koningsdag op de John Frostbrug in Arnhem een vrouw van 39 doodreed, is veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De man die vorig jaar op Koningsdag op de John Frostbrug in Arnhem een vrouw van 39 doodreed, is veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
Justitie eiste twee weken geleden 3 jaar en 4 maanden onvoorwaardelijk tegen de 23-jarige Apeldoorner. De man mag na zijn vrijlating vijf jaar lang niet autorijden. Dat had het OM ook geëist. Ook moet de man zich laten behandelen door een psycholoog en moet hij een cursus volgen waar hij leert omgaan met alcohol.
Volgens de rechtbank is hij na een avondje stappen na een opeenstapeling van conflicten in paniek en dronken de auto ingestapt. Hij reed veel harder dan 50 km uur. Op de John Frostbrug haalde hij een auto in over een dubbele doorgetrokken streep en kwam hij op de verkeerde weghelft terecht, waar hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto botste. De bestuurster, een vrouw van 39 uit Arnhem, kwam om het leven.

'Ik kan het niet goedmaken'

De man betuigde twee weken geleden voor de rechtbank huilend spijt. 'Ik kan het niet goedmaken.' Hij zei overigens dat hij zich het ongeluk niet kan herinneren. Hij weet nog dat hij in een ambulance lag en daarna wakker werd in het Radboudumc in Nijmegen.

Gilles de la Tourette

De Apeldoorner is kok in de horeca en woont bij zijn ouders thuis. Volgens een psychiatrisch rapport heeft hij een ziekelijke stoornis tot drinken, maar is hij niet aan alcohol verslaafd. In zijn jeugd is hij behandeld voor Gilles de la Tourette, een aandoening die zich kenmerkt door tics.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!