Nieuws

Vierdaagse zet trouwe kracht in het zonnetje

Vertrekkend marsleider Johan Willemstein van de Vierdaagse zette donderdagmiddag André Sonneville in het zonnetje. Ook hij vertrekt na dit jaar, na 27 jaar trouwe dienst aan de organisatie. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Vertrekkend marsleider Johan Willemstein van de Vierdaagse zette donderdagmiddag André Sonneville in het zonnetje. Ook hij vertrekt na dit jaar, na 27 jaar trouwe dienst aan de organisatie.
Sonneville was 17 jaar lang hoofd communicatie van de Vierdaagse en kreeg vanmiddag uit handen van de marsleider de gouden toewijdingsmedaille. Willemstein roemde hem om zijn uitermate rustige en bedaarde manier van werken: 'Je raakte nooit in paniek, zelfs niet in 2006 toen de Vierdaagse na een dag moest stoppen. Je bleef altijd rustig op een kordate manier', aldus Willemstein.

Zeevissen

Sonneville zei in een reactie dat hij hoopte nu eindelijk te kunnen gaan zeevissen met Willemstein, als beide heren gestopt zijn. Het was dan ook Willemstein zijn laatste officiële persconferentie.
Willemstein zei tot slot iedereen dank: 'Ik heb me prima vermaakt met u, ik hoop dat dat andersom ook was.' Willemstein was tien jaar marsleider. Henny Sackers neemt het stokje over.