Nieuws

Van Vleuten wint eerste etappe La Course

Annemiek van Vleuten heeft donderdag de eerste etappe van La Course op haar naam geschreven. De Wageningse wielrenster sprintte vijf kilometer voor het einde weg bij een kopgroep van tien renners en kwam solo over de streep. © Archief
CERVIÈRES - Annemiek van Vleuten heeft donderdag de eerste etappe van La Course op haar naam geschreven. De Wageningse wielrenster sprintte vijf kilometer voor het einde weg bij een kopgroep van tien renners en kwam solo over de streep.
De 67,5 kilometer lange rit van Briancon naar de Col d'Izoard begon relatief rustig. De eerste echte ontsnapping kwam halverwege op naam van de Deense Linda Villumsen.
Ze hield het tot negen kilometer voor de eindstreep uit, maar werd toen achterhaald door de restanten van het peloton.

Kopgroep

Met nog enkele kilometers tot de top van de Col d'Izoard kwam Van Vleuten in een kopgroep te zitten van tien rijdsters. De Wageningse zette met nog vijf kilometer te gaan de aanval in.
In eerste instantie konden de Britse Elizabeth Deignan en Shara Gillow uit Australië nog meekomen. Bij een tweede poging moest dat duo ook lossen. Zodoende kon Van Vleuten solo over de eindstreep van de eerste etappe van La Course rijden.

'Spijt van vroege aanval'

Ik had eigenlijk een beetje spijt van mijn vroege aanval', reageert Van Vleuten na afloop. 'Maar iedereen had het moeilijk. En het leek me ook beter om niet te lang te wachten.'
La Course bestaat uit twee delen. De bergetappe van donderdag naar de Col d'Izoard en een achtervolging. Aan die tweede etappe doen alleen de vrouwen mee die bij de eerste twintig op de d'Izoard finishten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!