Spanje winnaar in burenruzie op De Vijverberg

ULFT - Spanje heeft woensdagavond in Doetinchem met 2-0 van Portugal gewonnen in poule D van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal (WEURO). Het was de tweede van in totaal vier wedstrijden in stadion De Vijverberg.
Het WEURO ging zondag voor Doetinchem van start met de wedstrijd tussen Denemarken en België. Vicky Losada bracht de Spanjaarden woensdagavond na ruim twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust zorgde Amanda Sampredo met een kopbal voor de 2-0 eindstand. Na de Iberische derby tussen Spanje en Portugal volgen nu nog twee wedstrijden in Doetinchem.
Komende zaterdag wordt de poulewedstrijd IJsland tegen Zwitserland in het stadion gespeeld. Vervolgens volgt volgende week zaterdag de kwartfinale, waarbij de Oranjeleeuwinnen mogelijk in actie komen op de Vijverberg. Dan moet de ploeg koploper worden in de poule. Het team staat nu gedeeld bovenaan met Denemarken.