Nieuws

Het wordt vandaag druk in Nijmegen, heel druk (kom dus niet met de auto)

Het wordt vrijdag druk in Nijmegen, heel druk. Tijdens de feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse worden er tienduizenden mensen verwacht. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het wordt vrijdag druk in Nijmegen, heel druk. Tijdens de feestelijke intocht van de Nijmeegse Vierdaagse worden er tienduizenden mensen verwacht.
Door het verkeer zijn files onvermijdelijk op de A50, A73 en de N325. De organisatie raadt mensen af om met de auto te komen. De Sint Annastraat is tussen het Keizer Karelplein en de Kapittelweg al om 07.00 uur dicht. De Oranjesingel is vanaf 09.00 uur afgesloten.
Voor wie toch met de auto wil komen heeft de gemeente Nijmegen de parkeermogelijkheden op een rij gezet.
  • Parkeerplekken Vierdaagse
Een van de alternatieven is het openbaar vervoer. Op de dag van de intocht rijden er de hele dagen speciale pendeltreinen tussen Arnhem en Nijmegen. Vanaf het station is het een paar minuten lopen naar de Wedren. Via de site van NS is de reis te plannen.
Voor de bezoekers die met de fiets komen zijn er op plekken rondom de Vierdaagse extra fietsenstallingen neergezet. Zo zijn er stallingen aan de Waalkade, bij de Voorstadslaan en de Tweede Walstraat. Via de site van de gemeente Nijmegen kunt u ontdekken war de fietsenstallingen te vinden zijn.
  • Fietsstallingen Vierdaagse
De intocht is bij Omroep Gelderland live te volgen via radio, tv en internet.

Wat kunt u hoe laat zien?

14.00-18.15 uur        Live intocht Vierdaagse
18.15 uur                  Verkorte nieuwsuitzending
18.27 uur                  Vierdaagse journaal
19.00 uur                  Volledige nieuwsuitzending
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!