Nieuws

Dronkaard verraadt drugsdealer: 56 xtc-pillen in auto

Dankzij een uitgelaten dronkaard heeft de politie in Beuningen woensdagavond laat een drugsdealer kunnen aanhouden. De man van 25 uit Nijmegen had onder meer 56 xtc-pillen in zijn auto liggen. © politie Beuningen
BEUNINGEN - Dankzij een uitgelaten dronkaard heeft de politie in Beuningen woensdagavond laat een drugsdealer kunnen aanhouden. De man van 25 uit Nijmegen had onder meer 56 xtc-pillen in zijn auto liggen.
Agenten waren in gesprek op de Schoenaker toen de bijrijder van een passerende auto in hun richting schreeuwde. De dienders konden niet verstaan wat de man riep, waarop ze besloten de auto te volgen en aan de kant te zetten.
Toen agenten de bijrijder aanspraken, bleek die stomdronken. Een zinnig gesprek was dan ook niet mogelijk. De bestuurder was daarentegen welbespraakt en meewerkend.

Sterke henneplucht

Omdat de agenten een sterke henneplucht roken, doorzochten ze de auto. In een rugzak vonden ze de partij xtc. De hoeveelheid deed vermoeden dat deze pillen niet alleen voor eigen gebruik waren.
De bestuurder uit Nijmegen is hierop aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Op het politiebureau werd nog meer drugs bij hem aangetroffen.