Nieuws

Nog nooit zoveel bezoekers voor Leisurelands

Publiek tijdens festival Emporium op recreatieterrein Berendonck.
De recreatieplassen van Leisurelands zijn in 2016 door een recordaantal van ruim 6 miljoen mensen bezocht. Het Arnhemse bedrijf is eigenaar van 20 recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg. Het bezoekersaantal lag 5 procent hoger dan in 2015. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - De recreatieplassen van Leisurelands zijn in 2016 door een recordaantal van ruim 6 miljoen mensen bezocht. Het Arnhemse bedrijf is eigenaar van 20 recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg. Het bezoekersaantal lag 5 procent hoger dan in 2015.
Het bedrijf profiteerde van perioden van extreme warmte. Het hemelvaartweekend, medio juli en de periode van eind augustus tot medio september kenden zomerse en ook enkele tropische dagen. 
Het aantal strandbezoekers steeg van 4 naar 4,3 miljoen. Daarnaast trokken de vorig jaar op de recreatiegebieden gevestigde exploitaties in 2016 ook meer bezoekers: ruim 1,8 miljoen. 
De hoeveelheid evenementen daalden ten opzichte van 2015 van 649 naar 561. De omzet uit pacht en huur, de belangrijkste bron van inkomsten voor Leisurelands, steeg met bijna 14 procent. Ook de omzet uit parkeergelden nam toe, met 4 procent.
Recreatiegebieden van Leisurelands zijn onder meer: Bussloo, Strand Horst, Zeumeren, Berendonck en Heerderstrand.