Nieuws

Documentaire over 'Moordzaak zonder lijk'

ARNHEM - Het WNL-programma 'De zaak van je leven' zendt vanavond een documentaire uit over de moord op Henk Peters uit Doorwerth. In de uitzending van ruim een half uur worden onder meer de rechercheurs gevolgd die zich bezighielden met de zaak. De moord op hobbyfotograaf Peters werd landelijk bekend als 'moordzaak zonder lijk'.
Ook de officier van justitie en Henk's zus Diana komen aan het woord in de uitzending. Voor Diana Peters is het dubbel dat de moordzaak telkens weer in de belangstelling staat: 'Ja dat is lastig, maar ook wel fijn dat het niet in de vergetelheid raakt. Over 2 jaar is Henk al 10 jaar verdwenen en nog steeds weten we niet precies wat er met hem is gebeurd.'

Hoe zat het ook alweer?

Hobbyfotograaf Henk Peters verdween tijdens Koninginnenacht 2009 in Arnhem. Zijn lichaam is nooit gevonden. Toch werd Frans J. uit Oosterbeek voor de moord veroordeeld tot 18 jaar cel. Hij werd twee maanden na de verdwijning aangehouden. De rechtbank sprak hem vrij van moord, maar in hoger beroep veroordeelde het hof hem tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Hij heeft altijd ontkend dat hij Peters om het leven heeft gebracht, terwijl er veel indirect bewijs was. 

Geen hoop meer

Zus Diana verwacht niet dat de dader ooit gaat vertellen wat er met Henk is gebeurd. 'Nee daar heb ik geen hoop meer op, dan had hij dat al lang gedaan...'
De zaak van je leven van Omroep WNL is een serie over spraakmakende moordzaken. Eerder kwam in het programma ook de moordzaak op de Nijmeegse activist Louis Sévèke aan de orde.
Het programma wordt uitgezonden om 21.15 op NPO 2.