Nieuws

Radboudumc krijgt internationaal keurmerk

Het Nijmeegse Radboudumc heeft het Joint Commission International-keurmerk (JCI) ontvangen voor haar goede kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg. Van de 1.400 onderdelen waarop het ziekenhuis is getoetst, heeft het er maar acht niet gehaald. © Wikipedia
NIJMEGEN - Het Nijmeegse Radboudumc heeft het Joint Commission International-keurmerk (JCI) ontvangen voor haar goede kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg. Van de 1.400 onderdelen waarop het ziekenhuis is getoetst, heeft het er maar acht niet gehaald.
Het JCI is een internationale organisatie die zich richt op de verbetering van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Tijdens de controle hebben vijf auditoren een week lang verschillende afdelingen in het ziekenhuis bezocht.
De auditoren hebben gekeken of de medewerkers zich aan het beleid houden en of dit in de praktijk wordt toegepast. Ze hebben dit getoetst door het proces dat een normale patiënt volgt, te doorlopen. Ook is aan patiënten gevraagd hoe zij de zorg ervaren.
Alle zorginstellingen moeten van de Inspectie van de Gezondheidszorg voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Hier worden zij ook op getoetst. Het Radboud kiest voor het JCI omdat zij vinden dat dit een hoog aangeschreven standaard is. Naar de acht niet-behaalde onderdelen wordt nog gekeken.