Nieuws

Robert Gesink woensdag naar Nederland

Robert Gesink maakt het naar omstandigheden goed, meldt zijn wielerploeg LottoNL-Jumbo. De wielrenner uit Varsseveld viel zondag en brak daarbij zijn wervelkolom. © ANP
OYONNAX - Robert Gesink maakt het naar omstandigheden goed, meldt zijn wielerploeg LottoNL-Jumbo. De wielrenner uit Varsseveld viel zondag en brak daarbij zijn wervelkolom.
Om meer duidelijkheid te krijgen, zal Gesink de komende dagen een aantal tests ondergaan. 'Of hij dit jaar nog zal fietsen is nog onduidelijk.' Eerder op de avond meldde een woordvoerder van de ploeg dat het nog onduidelijk was wanneer Gesink naar Nederland zou komen. Later werd bekend de de wielrenner woensdag naar huis zal gaan. 
Gesink zelf heeft zijn humor niet verloren. Hij twitterde maandagmorgen dat hij een wel heel luie eerste rustdag had:
De wielrenner zal nog wel een paar dagen plat op bed blijven liggen. Er wordt een speciaal korset voor hem gemaakt. Dat moet ervoor zorgen dat hij geen bewegingen meer maakt die niet goed voor hem zijn. Maar dat is nog niet klaar.
Het is niet de eerste keer dat Robert Gesink uitvalt in de Tour de France. De Varssevelder heeft een soort haat-liefdeverhouding met de wedstrijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!