Nieuws

Rust teruggekeerd in Nieuw Milligen; vliegverkeer Eindhoven hervat

Commandocentrum Nieuw Milligen
Het commandocentrum van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Milligen heeft maandagmiddag tijdelijk de werkzaamheden van de luchtverkeersleiding in Eindhoven overgenomen. Daar werd de verkeerstoren rond 13.00 uur ontruimd na het ruiken van een vreemde lucht. © Omroep Gelderland
UDDEL - Het commandocentrum van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Milligen heeft maandagmiddag tijdelijk de werkzaamheden van de luchtverkeersleiding in Eindhoven overgenomen. Daar werd de verkeerstoren rond 13.00 uur ontruimd na het ruiken van een vreemde lucht.
In het commandocentrum kregen ze 'status black' te zien voor Eindhoven Airport, het sein dat er geen vliegverkeer mogelijk is op een luchthaven. Op dat moment neemt het centrum de taken van de luchtverkeersleiding over. Vluchten werden veelal omgeleid naar Schiphol en de luchthaven van Maastricht.
Rond 15.00 uur werd het vliegverkeer hervat. De brandweer deed verschillende metingen in de verkeerstoren maar daar kwam niets uit. Waar de vreemde lucht vandaan kwam, is dus nog niet bekend.