Nieuws

Voetbalclub is vernielingen en overlast beu

GAMEREN - Glas van kapotte bierflessen op het veld, jongeren die met hun scooters over het kunstgras scheuren en vernielde doelen. Een greep uit de lange lijst van vergrijpen die voetbalclub GVV'63 op website meldt. De vereniging is de vernielingen en overlast zat.
De problemen begonnen enkele jaren geleden toen een kunstgrasveld werd aangelegd. De gemeente Zaltbommel betaalde mee onder voorwaarde dat de jeugd uit Gameren en Nieuwaal het voetbalveld als trapveldje mocht gebruiken. Het openbare karakter heeft volgens de voetbalvereniging geleid tot zo'n 6.000 euro schade. Kosten waarvoor de club zelf opdraait.
Volgens de voetbalclub zijn het veelal jongeren uit omliggende plaatsen die voor de overlast zorgen. 'Kleine kinderen worden weggejaagd door ouderen van buiten Gameren en Nieuwaal, schrijft de club op de website. Ondanks de problemen wil de gemeente Zaltbommel dat de jeugd het kunstgrasveld ook in de toekomst kan blijven gebruiken.
Afgesproken is nu dat het kunstgrasveld 's avonds en op zondag niet meer door de jeugd gebruikt mag worden. Een beveiligingsbedrijf zorgt dat de poorten 's ochtends worden geopend en 's avonds weer op slot gaan. Jongeren die over de hekken klimmen, worden bestraft. Voorzitter John Biesheuvel van GVV'63 hoopt dat ook de geleden schade uiteindelijk door de gemeente zal worden vergoed.