Nieuws

Louis van Gaal opent voetbalmuseum bij Fred in de tuin

ARNHEM - Eindelijk is zijn droom werkelijkheid geworden. Het voetbalmuseum waar Fred Baars al zijn hele leven aan werkte opent zaterdag zijn deuren. En niemand minder dan Louis van Gaal en zijn vrouw reisden af naar Braamt om daarbij te zijn.
Zo'n 1000 kilo aan spullen verzamelde Fred gedurende zijn leven. Gesigneerde shirts, ballen, keepershandschoenen en nog veel meer voetbalspullen met bijzondere verhalen lagen al jaren te wachten om tentoongesteld te worden. En dat kan nu. Een jaar lang verbouwde hij samen met een leger aan helpers de schuur in zijn tuin om tot museum.

Alleen privé-rondleidingen

Daar wil hij iedereen die geïnteresseerd is zijn bijzondere collectie laten zien. Binnenlopen kan alleen niet. Daarvoor moet je een afspraak maken. En dat is met een reden. 'De spullen komen alleen tot hun recht als je het verhaal dat erbij hoort meekrijgt. En dat kan niet als ik er niet ben om de mensen rond te leiden,' vertelt Fred. Overdag werkt hij, dus de rondleidingen moeten in de avonden en de weekenden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!