Nieuws

Crossbaan in Vorden niet in ere hersteld

De overwoekerde crossbaan in Vorden zal niet in ere worden hersteld. De gemeenteraad van Bronckhorst stemde tegen de omgevingsvergunning, waardoor de crossbaan niet opnieuw in gebruik zal worden genomen. © Regio8
ULFT - De overwoekerde crossbaan in Vorden zal niet in ere worden hersteld. De gemeenteraad van Bronckhorst stemde tegen de omgevingsvergunning, waardoor de crossbaan niet opnieuw in gebruik zal worden genomen.
VAMC de Graafschaprijders strijdt al jarenlang om een eigen, legale crossbaan bij Vorden. Na jaren procederen en het uitvoeren van allerlei onderzoeken dacht de vereniging een goede basis te hebben voor een positief besluit. Desondanks was er nog altijd tegengeluid te horen van natuurorganisaties en verschillende omwonenden.
De tegenstanders van de crossbaan kregen donderdagavond hun gelijk. De gemeenteraad van Bronckhorst stemde tegen de omgevingsvergunning, waardoor de crossbaan niet opnieuw in gebruik zal worden genomen. Er werd een motie ingediend om op zoek te gaan naar een andere locatie, maar ook dat mocht niet baten. Die motie werd verworpen.
Foto: REGIO8