Nieuws

'Heksenjacht' in Apeldoorn: man belaagd door buurtbewoners

In de Gentiaanstraat in Apeldoorn is een man door buurtbewoners belaagd, omdat hij kinderen zou hebben aangesproken. De politie moest eraan te pas komen om de rust in de straat terug te brengen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - In de Gentiaanstraat in Apeldoorn is een man door buurtbewoners belaagd, omdat hij kinderen zou hebben aangesproken. De politie moest eraan te pas komen om de rust in de straat terug te brengen.
De man, die als dader werd aangewezen, woont in de straat. Buurtbewoners hebben een foto van hem op Facebook gezet. De man werd het mikpunt van pesterij en bedreiging, schrijft de politie op Facebook. Er zijn volgens de man ook vernielingen aangericht.
De gemoederen liepen dinsdag zo hoog op dat de politie naar de Gentiaanstraat uitrukte. Uit onderzoek is niet gebleken dat de man iets strafbaars heeft gedaan of dat hij verkeerde bedoelingen had. 

Onnodige onrust door heksenjacht

De politie spreekt van een heksenjacht, die tot onnodige onrust in de buurt leidde. 'Het is ongewenst en zelfs strafbaar (smaad) om op deze wijze iemand te schande te maken. Zeker als je het niet absoluut zeker weet. Dit gaat je niet in de koude kleren zitten', schrijft de politie op Facebook.
'Als er sprake is van een verdachte situatie waarbij kinderen betrokken zijn, dan is het van groot belang dat je de politie belt. Het spreken met jonge kinderen over dergelijke situaties vraagt bijzondere gespreksvaardigheden', zegt de politie.
De wijkagent roept de buurtbewoners op de man met rust te laten.