Nieuws

Mangrovehal Burgers' Zoo kleurt groen

ARNHEM - Honderden planten en bomen worden geplant in de nieuwe mangrovehal in Burgers' Zoo in Arnhem.
De meeste planten komen uit Florida. Maar er komen er ook uit een bevriende dierentuin uit Zwitserland. De nieuwe mangrovehal wordt momenteel volgezet met bijzondere planten. Zowel voor het droge bos, als voor de natte moddergrond zijn planten en bomen aangekomen om het geheel een natuurlijk gezicht te geven.

Nog een beetje kaal

Het gaat om honderden planten die allemaal een eigen plekje krijgen volgens een speciaal plantplan. Toch ziet de hal er nu nog wat kaal uit. Je hoort zelfs nog een korte echo. Maar dat zal snel verdwijnen, verwacht Stef van Campen, die verantwoordelijk is voor het planten. Hij verwacht dat de planten goed gaan gedijen in de tropische hal.
Het planten is een klus tegen de tijd. Want donderdag al komen de eerste dieren de hal bevolken. De poppenkast, vol met vlinderpoppen, hangt al vol. Een enkele vroege vlinder vliegt voorzichtig een rondje en landt op de broek van de verslaggever. Wat een mooie blauwe tekening!

Eerst de zeekoeien

Als eersten worden de zeekoeien verhuisd van de Bush naar de mangrovehal, waar ze een veel grotere vijver als leefgebied krijgen. 
Natuurlijk komen er ook krabben in de mangrovehal en wordt er een eb en vloed gecreëerd.
De nieuwe hal in Burgers' gaat over twee weken open voor het publiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!