Nieuws

Overval op kapsalon: 30 maanden de cel in

De rechtbank in Arnhem heeft een man van 42 uit Almere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij overviel op 9 maart van dit jaar een kapsalon in Ede en twee dagen later mislukte zijn poging in Arnhem een handtas te stelen. © www.rechtspraak.nl
EDE - De rechtbank in Arnhem heeft een man van 42 uit Almere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij overviel op 9 maart van dit jaar een kapsalon in Ede en twee dagen later mislukte zijn poging in Arnhem een handtas te stelen.
Een medewerkster van de kapsalon in Ede dacht in eerste instantie met een medewerker van PostNL te maken te hebben, aangezien de overvaller een oranje jas droeg. Bij de servicebalie hield de overvaller een puntig voorwerp vast, wat achteraf een kniptang bleek. Nadat hij de buit binnen had, vluchtte de man.

Brief in jas verdachte

Een agent vond ongeveer 10 minuten na de overval de oranje met lichtgrijze jas. In de jas zat een brief die betrekking had op de verdachte en ook zat diens DNA op de jas. 
De officier van justitie had een gevangenisstraf van 20 maanden geëist. De rechtbank gaf de man er tien maanden bij, omdat hij vaker is veroordeeld en de rechtbank de gepleegde feiten ernstig vindt.

Man wil hulp, maar rechtbank gelooft hem niet

De rechtbank twijfelt bovendien aan de motivatie van de man die zegt geholpen te willen worden. De Almeerder was niet naar de zitting gekomen om de rechtbank van die gewenste hulp te overtuigen.
De veroordeelde overvaller moet totaal 275 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!