Nieuws

Vitesse oefent tegen club van Jaap Stam

Bekerwinnaar Vitesse sluit de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen eind juli af met een oefenwedstrijd tegen Reading, de Engelse club van manager Jaap Stam. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bekerwinnaar Vitesse sluit de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen eind juli af met een oefenwedstrijd tegen Reading, de Engelse club van manager Jaap Stam.
Reading stond afgelopen seizoen op de drempel van promotie naar de Premier League, maar de ploeg van Stam moest in de finale van de play-offs na strafschoppen buigen voor Huddersfield Town. 'The Royals' zitten daardoor nog een seizoen in het Championship, het tweede niveau in Engeland.
Vitesse treft de ploeg van Stam op zaterdag 29 juli in Adams Park, het stadion van Wycombe Wanderers, omdat het veld in het onderkomen van Reading wordt vernieuwd. Vitesse speelt een week later in Rotterdam de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Feyenoord.

Trainingskamp

De ploeg van trainer Henk Fraser oefent in de voorbereiding ook tegen onder meer Basaksehir, de Turkse club van Eljero Elia, en Aston Villa. Vitesse gaat komende maand op trainingskamp naar Oostenrijk.