Nieuws

Eloy Room en Wijchense bondscoach schrijven geschiedenis met Curaçao

Wijchenaar Remko Bicentini heeft als bondscoach van het nationale voetbalelftal van Curaçao geschiedenis geschreven. Curaçao veroverde de Caribbean Cup. Doelman Eloy Room van Vitesse verdedigde het doel bij Curaçao. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Wijchenaar Remko Bicentini heeft als bondscoach van het nationale voetbalelftal van Curaçao geschiedenis geschreven. Curaçao veroverde de Caribbean Cup. Doelman Eloy Room van Vitesse verdedigde het doel bij Curaçao.
Het elftal van Bicentini versloeg in de finale Jamaica met 2-1. Doelman Room moest in de finale één tegendoelpunt incasseren. De ploeg had op dat toernooi bij eerdere deelnames nog nooit een wedstrijd gewonnen.

Succes stijgt

Het was pas de vierde keer dat Curaçao aan de Caribbean Cup deel mocht nemen. In juli doet de ploeg voor het eerst in de geschiedenis mee aan de Gold Cup, het kampioenschap voor Midden- en Noord-Amerikaanse landen. Daar neemt de ploeg het in de groepsfase op tegen Mexico, El Salvador en Jamaica.
Foto: Omroep Gelderland

Bicentini oud-speler NEC

Remko Bicentini kwam als speler uit in de eredivisie voor NEC. Vorig jaar nam hij de functie van bondscoach van Curaçao over van Patrick Kluivert. Onder leiding van Bicentini wist Curaçao zich te plaatsen voor de Gold Cup.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!