Nieuws

Arvid de Kleijn beste Gelderlander op NK wielrennen, Ramon Sinkeldam wint

BRAAMT - Ramon Sinkeldam heeft de Nederlandse titel op de weg veroverd op het NK wielrennen in Montferland. Arvid de Kleijn uit Herveld werd vijfde en is daarmee de beste Gelderlander.
Sinkeldam, renner van Sunweb, won de sprint met miniem verschil. Wouter Wippert finishte als tweede, favoriet en titelverdediger Dylan Groenwegen eindigde als derde.
Wippert was de eerste die juichte na het passeren van de finish, maar de fotofinish wees uit dat de renner van Cannondale-Drapac toch tweede was.
Een groep van aanvankelijk twintig renners reed lang voorop in Montferland, waar elke ronde twee hellinkjes moesten worden beklommen. In de slotfase ging het met name op de Muur van Zeddam hard en dunde de groep steeds meer uit.
Robert Gesink uit Varsseveld, die in zijn eentje naar de kopgroep was gereden, probeerde in de voorlaatste ronde het verschil te maken. De renner van LottoNL-Jumbo kreeg Jetse Bol mee, maar het tweetal redde het niet.
Daarna volgden de aanvallen elkaar in rap tempo op. Jos van Emden reed even voorop, onder anderen Pieter Weening en Dylan van Baarle probeerden het.
In de slotkilometer deed Lars Boom nog een poging, maar de kampioen van 2008 werd een paar honderd meter voor de finish achterhaald. Op de hellende aankomst slaagde Groenewegen er niet in Sinkeldam te passeren. Wippert dacht dat dat hem wel gelukt was.
In Montferland werd zondag de laatste wedstrijd van het NK wielrennen verreden. Na de strijd op de het kampioenschap op de weg bij de vrouwen, was het zondag de beurt aan de mannen.