Nieuws

Motorjacht loopt vast bij Waalbrug; spectaculaire redding passagiers

NIJMEGEN - Hulpdiensten hebben op spectaculaire wijze twee passagiers gered van een vastgelopen motorjacht bij een van de pijlers van de Waalbrug in Nijmegen. De twee maken het goed.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is het een lastige klus om het schip weg te krijgen. 'We komen er moeilijk bij vanwege de stroming en harde wind.'
Het reddingsteam kwam middels een helikopter ter plaatse. Beide passagiers werden van boord gehaald en door het reddingsteam vanaf de brug omhoog gehesen.
Foto: Omroep Gelderland

Jacht weer los

Het jacht 'Fortune' is uiteindelijk door Rijkswaterstaat vlotgetrokken en naar de Waalhaven in Nijmegen gebracht. Maandag wordt het naar een werf aan de Maas gesleept. Daar wordt op het droge gekeken wat de schade aan het jacht is.

Verkeer wordt omgeleid

De Waalbrug was staduitwaarts enige tijd afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten werden omgeleid via de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Na de redding werd de afsluiting opgeheven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!