Nieuws

Sieraden weg na laffe beroving 100-jarige slechtziende vrouw

Niet de bewuste sieraden.
Een slechtziende vrouw uit Arnhem van 100 jaar oud ontdekte dat de inhoud van haar sieradenkistje was verdwenen na een bezoekje van een man die zich voordeed als ambtenaar. © Pixabay
ARNHEM - Een slechtziende vrouw uit Arnhem van 100 jaar oud ontdekte dat de inhoud van haar sieradenkistje was verdwenen na een bezoekje van een man die zich voordeed als ambtenaar.
De vrouw kreeg dinsdag een telefoontje van een man met een verhaal over een gaslek. Er werd volgens de politie ook gevraagd of zij alleen thuis was.
Nadat de vrouw had verteld dat zij inderdaad alleen thuis was stond niet veel later dezelfde man voor de deur. Hij deed zich voor als ambtenaar van de gemeente.

Ga naar buiten

Aan de deur wist de man zichzelf naar binnen te praten. Hij vertelde de hoogbejaarde vrouw dat zij het huis moest verlaten om het gaslek te kunnen repareren. Aan haar werd ook nog gevraagd of zij genoeg geld bij zich had.
De vrouw verliet uiteindelijk haar huis en bleef in de tuin staan. De man deed nog een telefoontje en vertelde dat het gaslek gerepareerd was.

Waar zijn de sieraden?

Een dag later zag de vrouw tot haar grote schrik dat de sieraden in haar sieradenkistje waren verdwenen. Dat was voor de vrouw reden om de politie te waarschuwen.
De vrouw is slechtziend en kon de politie alleen vertellen dat het om een lange slanke man gaat. Hij is blank en heeft blond haar. De politie denkt dat er ook een tweede dader is, maar daar is geen signalement van.