Nieuws

Eefje Muskens zet punt achter haar loopbaan

Eefje Muskens stopt aan het einde van dit jaar als badmintonster. De 28-jarige Arnhemse heeft dat besloten vanwege aanhoudende blessures, in combinatie met twijfel over haar toekomst na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar bereikte ze vorig jaar met Selena Piek de kwartfinales in het vrouwendubbelspel. © ANP
ARNHEM - Eefje Muskens stopt aan het einde van dit jaar als badmintonster. De 28-jarige Arnhemse heeft dat besloten vanwege aanhoudende blessures, in combinatie met twijfel over haar toekomst na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar bereikte ze vorig jaar met Selena Piek de kwartfinales in het vrouwendubbelspel.
Muskens doet in november met Piek nog wel mee aan het WK in Glasgow. 'De komende periode staat in het teken van afbouwen. Ik blijf zeker badmintonnen en andere spelers helpen. Ik kijk er erg uit naar wat de toekomst te bieden heeft', aldus Muskens, die viervoudig Nederlands kampioene is in het dubbelspel.
Ze pakte in 2013 de titel met Samantha Barning en de drie jaar daarna was ze samen met Piek de beste. Bij het EK veroverden Muskens en Piek zilver in 2016 en brons in 2014.

Motivatie en discipline

'Het vergt veel motivatie en discipline om elke dag als topatleet te leven en te presteren en jezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen. Als je als speler merkt dat je deze concessies niet meer kan maken, dan moet je een keus maken zoals Eefje heeft gedaan', aldus Claus Poulsen, technisch directeur van de badmintonbond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!