Nieuws

Zeldzaam uitzicht op Arnhem en Nijmegen... vanaf 46 meter hoogte!

DOORNENBURG - Heel lang geleden stond er iemand op de uitkijk te turen naar een mogelijke vijand. Nu is de deur van de spietoren van kasteel Doornenburg meestal op slot. Maar bij hoge uitzondering mag het publiek genieten van het uitzicht op 46 meter hoogte.
Wie de flinke reeks traptreden heeft bedwongen wacht een adembenemende blik over het landschap van de Gelderse rivieren. Vier raampjes, aan elke kant van de ranke toren één. Aan de noordzijde kun je bijvoorbeeld Arnhem zien liggen, aan de andere kant Nijmegen. En ook het kerkje van Hoch-Elten in Duitsland en de stuwwal bij Beek behoren tot het uitzicht.

Drie keer de toren in

De eerste mogelijkheid om de toren in te kunnen was vandaag. Kort daarna is het even gedaan met de rust op het kasteel Doornenburg. Dan is het tijd voor het Riddertoernooi der Lage Landen, op 1 en 2 juli. 
In volledig harnas gestoken ridders te paard gaan elkaar dan met zwaard en lans te lijf. Op 14 juli en 18 augustus volgen nog een tweede en derde mogelijkheid om van het uitzicht vanuit het hoogste punt van het kasteel te genieten. Daarna gaat de deur naar de spietoren op slot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!