Nieuws

Qazaishvili als 'designated player' naar Amerikaanse Major League

Valeri Qazaishvili gaat definitief van Vitesse naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes. De clubs waren al rond, maar nu heeft de 24-jarige Georgiër ook een persoonlijk akkoord met de Major League-club. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Valeri Qazaishvili gaat definitief van Vitesse naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes. De clubs waren al rond, maar nu heeft de 24-jarige Georgiër ook een persoonlijk akkoord met de Major League-club.
De middenvelder tekent als zogeheten designated player, meldt de Amerikaanse club op haar website.
In de Major League geldt een salary cap. Elke club mag maximaal ruim 3,8 miljoen dollar per jaar aan salarissen van spelers uitgeven. Daarnaast mag elke club drie designated players aantrekken, die niet onder de salary cap vallen en dus meer mogen verdienen.
Algemeen directeur Jesse Fionarelli van San Jose Earthquakes is blij met de komst van Qazaishvili: 'We zochten een jonge, offensieve speler die de fans kan enthousiasmeren. We wilden een speler die sterk is in een-tegen-een en vuur in ons spel kan brengen.'
Qazaishvili kwam in 2011 naar Vitesse, speelde 122 wedstrijden en maakte 28 goals. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Poolse Legia Warschau.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!