Nieuws

95 van 180 banen weg bij Philips Winterswijk

Bij de Philips-armaturenfabriek in Winterswijk verdwijnen 95 van de 180 banen. Daarmee wordt het personeelsbestand van de vestiging gehalveerd. © ANP
WINTERSWIJK - Bij de Philips-armaturenfabriek in Winterswijk verdwijnen 95 van de 180 banen. Daarmee wordt het personeelsbestand van de vestiging gehalveerd.
Hoewel de fabriek op volle toeren draait, wil Philips Lighting de serieproductie verplaatsen naar het veel goedkopere Hongarije. Het personeel heeft die boodschap dinsdagmiddag te horen gekregen van vestigingsdirecteur Erwin Klijn, zo schrijft dagblad De Gelderlander dinsdag. 

Enorme klap voor Winterswijk

De armaturenfabriek is nog de enig overgebleven productievestiging van Philips in Oost-Nederland en heeft al meerdere reorganisaties gehad. Vijf jaar geleden verdwenen nog 68 van de toen 213 banen, toen een deel van de productie al naar Polen werd verplaatst. Er werken momenteel nog 180 mensen, goed voor 137 volledige arbeidsplaatsen. Voor Winterswijk is dit een enorme klap, aangezien Philips decennialang een van de grootste industriële werkgevers was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!