Nieuws

Zomer in Gelderland: Gameren

Als je Gameren opzoekt, dan besef je weer hoe groot de provincie Gelderland eigenlijk is. He-le-maal in het puntje van onze provincie, onder de rook van Zaltbommel, leven de Gamerenaren (zeggen we dat goed?). Wat is dit nou voor volkje?
GAMEREN - Als je Gameren opzoekt, dan besef je weer hoe groot de provincie Gelderland eigenlijk is. He-le-maal in het puntje van onze provincie, onder de rook van Zaltbommel, leven de Gamerenaren (zeggen we dat goed?). Wat is dit nou voor volkje?

Geen poep op onze stoep!

De jeugd heeft de toekomst. Dat weten ze in Gameren donders goed, want een school die is er gewoon: School met de Bijbel. En, de jeugd heeft hier niet alleen toekomst, maar ook pit! Voorbeeldje: vorig jaar Zomer zijn de kids zelf in actie gekomen tegen tegen hondenpoep op de straat voor hun schoolplein! En dus ook vaak aan hun schoentjes. Daar waren ze zo klaar mee, dat ze in actie zijn gekomen. Houden we van!

Dijk van ‘n Tuin

Dat ook de ouderen in Gameren (bijna) niet te stoppen zijn blijkt wel uit dit verhaal. Tot 1 juni dit jaar waren er twee dames die een 3500m2 grote liefhebberstuin in 20 jaar liefkozend hebben onderhouden en opgebouwd tot een Dijk van een Tuin, die landelijke bekendheid genoot bij de tuinliefhebber! Nou, wij noemen dit gewoon Dijken van Wijven! (excusez-le-mot). Geniet even mee:

Gameren, Gameren, koeien in de wei.

En kijk toch eens wat voor pareltje wij nou weer vonden op het wereldwijde web! Ze zijn in Gameren niet vies van een gezellig potje feesten, met legendarische teksten als “Gameren, Gameren koeien op de wei, verkens in de stront, pilsken aan de mond”. Need we say more?

Team Gameren

Genoeg over de projecten van jonkies, oudjes & feest dj’s. Tijd voor de strijders, die het op 14 augustus allemaal even mogen gaan doen: Henk Blom is onze man, die alles kan: hij stuurt het team Gameren aan, met passie en verve! Dorpsraad Gameren is de aanjager van de 10-koppige bende die het feestje gaat maken dat Zomer in Gelderland heet. En dat team bestaat uit: Coach Henk natuurlijk, Robert van Gilse, Paul van Steenbergen, Rick de Koning, Lenie Schouten, Wim Veldhuizen, Andrea van Steenbergen, Cees van Willigen, Jan Verbeek en Woutra Kreling. 

Doel

Team Gameren strijdt niet voor een dorpspomp, speeltoestel of informatiebord. Neen, Gameren gaat voor een plaqquette! En niet zomaar eentje: een plaquette die herinnert aan de voormalige steenfabriek, die ooit in de uiterwaarden van Gameren heeft gestaan. De fabriek floreerde in de jaren na de oorlog, maar raakt eind jaren 80 buiten bedrijf, en is daarna jammerlijk gesloopt. Des te mooier dus om deze fabriek met een plaquette te vereeuwigen!  
Je vindt ons op maandag 14 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Voetbalclub GVV '63. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!