Nieuws

Dieseltank explodeert in hooischuur in Haaften

Er heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden in een hooischuur aan de Heerkensdreef in Haaften. Een dieseltank in de schuur zorgde voor de explosie. Door hulpdiensten werd gesproken over een zeer grote brand. De loods is helemaal afgebrand. © Bart Meesters
HAAFTEN - Er heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden in een hooischuur aan de Heerkensdreef in Haaften. Een dieseltank in de schuur zorgde voor de explosie. Door hulpdiensten werd gesproken over een zeer grote brand. De loods is helemaal afgebrand.
Er waren meerdere korpsen aanwezig om het vuur te bestrijden. In de schuur stonden, naast de tank, meerdere landbouwvoertuigen. Er kwam bij de brand veel rook vrij. Dat kwam onder meer door de aanwezigheid van tractoren in de schuur. De banden zorgden voor extra rookontwikkeling.
Het vuur was volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid snel onder controle. Er is geen gevaar dat het vuur overslaat naar andere gebouwen. De brandweer is aan het meten of er schadelijke stoffen vrij zijn gekomen. Het explosiegevaar is volgens de woordvoerder geweken.

Ramen en deuren dicht

Mensen in de omgeving wordt aangeraden ramen en deuren voorlopig nog te sluiten, vanwege de vele rookontwikkeling.